denisipări profesionale

SUNĂ ACUM!

denisipări profesionale

Un foraj bine executat și exploatat nu are nevoie niciodată de denisipare .

Operația de curarațare a unui foraj cu nisip, argile depuse în decantor, debit insuficient, izvoare colmatate poartă numele de denisipare. Este o operație complexă că și execuție, corectă din punct de vedere al cunoștințelor și echipamentelor ce se pot folosi (vezi ex. compresoare , tehnici aplicate pentru reabilitare,…). În funcție de problema apărută și de tipul de exploatare al forajului se va alege modalitatea sau combinația de tehnici specifice pentru reabilitarea și punerea în funcțiune al forajului.

Excepție fac doar filoanele puternic nisipoase prezente în acviferul captat, dar aici forajistul este obligat moral să facă parametrii de pompare ai forajului astfel încât exploatarea apei să se facă lamelar.

NOTĂ: DENISIPARILE SE POT EXECUTĂ ȘI DIRECTIONAL, CU CAPTAREA FLUXULUI DE APĂ ȘI AER, ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU SE FACĂ DERANJ SAU MIZERIE ÎN VECINĂTĂȚI.

În funcție de adâncimea forajului, adâncimea nivelului static, adâncimea nivelului dinamic și diametrul forajului se vor folosi cubaje și presiuni diferite de aer acestea variind între 2,2mᶾ aer/min-21mᶾ aer/min și presiuni între 8 bari și 21 bari.

Pentru consultare, oferta și programare denisipare va rugăm să ne contactați telefonic.